14 iunie 2012

Experienta Street Delivery

Tema celei de-a 6 editii Street Delivery este in acest an "Experiente" si vine ca un bobarnac in nasul finut al celor care plang pe interneti ca-n "orasul asta nu se-ntampla (aproape) nimic." Eu sunt tare curios ce experiente transfigurante au suferit ei prin alte parti de sunt atat de incredintati ca orice se intampla in Timisoara e submediocru. In ce ma priveste, cred ca inainte sa te oftici, trebuie sa te bagi la intimitati cu experientele astea locale - cate-or fi ele - si sa le gusti peindelete, pentru ca apoi, satul de ele si dorind ceva mai mult, sa ceri sau sa cauti sa le faci sa devina realitate. Nu mi-s "banatan fudul" si nici nu cred ca optiunile culturale sau recreative din oras sunt extraordinare insa stiu ca sunt macar constante. Da, se poate si mai bine, dar se putea si mai rau... vezi la orasele din jur.

Asa, revenind. In weekend: Street Delivery.

Din 15 până în 17 iunie lansăm invitaţia de a trăi intens, diferit, prin „Experienţe” – tema din acest an a festivalului Street Delivery. Pe parcursul celor trei zile cei care vor ajunge pe strada Mercy vor avea ocazia să se bucure de ateliere care mai de care, filme documentare unul şi unul, premiate la Festivalul Internaţional de Film Documentar Astra – Sibiu, guerrilla tango – tango în stradă, dans contemporan, teatru de la Hooleelogans, poezie în stradă de la Iv cel naiv sonorizată de Ovidiu Zimcea şi de invitaţii săi în cadrul proiectului ambiental Basme şi concerte la ceas de seară.
Amenajarea strazii va fi facuta dupa o idee a Teatrului Maghiar din Timisoara. Vor fi ca de obicei o gramada de ateliere si workshopuri de pictat si confectionat tot felul de nebunii dar ce mi-a atras atentia este prezenta celor de la Revista Comics, a prietenilor de la MokumCafe (cu o instalatie Mokumophon) si a unui atelier de caligrafie araba.
Nu se poate o editie Street Delivery fara seri de concerte in strada: vineri ambianta e asigurata de StikeTM, Anonim TM si trupa TAPS, sambata Rubik's Cube deschid seara pentru The Amsterdams iar duminica Brazda lui Novac si PNAL inchid festivitatile.


Sa nu uitam ca tot vineri vor fi la Carturesti Mercy de la 18:30 si cei de la byron, la povesti, autografe si proiectii dvd cu concertul lor din salina Turda, asteptand startul celui din Life!Pub, de la 21:30. E de mers, parerea mea. Concertele lor sunt chiar reusite.



Conteaza daca mentionez ca toata experienta Street Delivery se intampla in Bucuresti si in Timisoara?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?